arrow hexagon-facebook hexagon-instagram hexagon-linkedin hexagon-twitter instagram facebook twitter linkedin2 checkmark

Social Media Manager

Rijswijk
22 oktober 2019

Op social media onder werktijd? Los gaan op #NederlandseLoterij en je creatieve brein zowel visueel als schriftelijk kunnen uiten? Dat kan in deze uitdagende functie van Social Media Manager voor Lotto en Eurojackpot!

Functie
Als Social Media Manager ben jij onderdeel van een multidisciplinair team. Binnen Nederlandse Loterij bestaat een multidisciplinair team uit verschillende marketing- en kanaalspecialisten die samen verantwoordelijk zijn voor het totale resultaat van één of meerdere merken.

Steek je handen maar vast uit de mouwen want er is werk aan de winkel. Je dag begint met het controleren van de social posts van de dag ervoor. Op basis van door jou opgestelde social KPI’s stuur je collega’s of bureaus bij, waar nodig.

Ondertussen creëer je enkele visuals en schrijf je de captions voor de posts van die week; natuurlijk volgens de door jou opgestelde contentkalender. Je monitort in ons Obi4wan dashboard en hebt een brede blik op de wereld zodat je weet wat er speelt. Een inhaker is dan ook snel gemaakt. Later die middag heb je een strategische sessie waar je samen met jouw collega’s kijkt naar de gewenste servicelevels op webcare. Waardevolle interacties bedenk je voor de volgers op Instagram of Facebook. Als Social content creative verzin je een ludieke post en kun je je inleven in zowel het merk Lotto als Eurojackpot.

Tenslotte sluit je de dag af met het opstellen van een briefing voor het bureau. Je hebt een analyse gemaakt van de inkomende signalen en ontwikkelt daarom samen nieuwe contentformats. Voor je afsluit op kantoor zet je de visuals klaar voor de trekking van die avond. Want als social media expert weet jij dat de online wereld zich niet aan kantoortijden houdt. Na de trekking plaats jij de content om de winnaars van die dag te feliciteren. Natuurlijk sta je er niet alleen voor, want je werkt nauw samen met je collega’s van het marketingteam en onze online (sales)afdeling.

  • Functie eisen
    Hbo werk- en denkniveau.
  • 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  • Social media en optimalisatietools en -methodes (zoals Obi4wan, Analytics, Coosto, Power Editor, Audience Center) zijn een pre, maar prima aan te leren.
  • Je bent creatief.
  • Je hebt ervaring met Adobe Creative Suite (met name Photoshop). Adobe After Effects.
  • Natuurlijk ben je ook creatief, communicatief sterk en voel je perfect aan wat de do’s en don’ts zijn op het gebied van social media. Je bent professioneel, representatief en klantgericht en hebt een groot empathisch vermogen.

Daarnaast houd je altijd de strategische en commerciële doelstellingen in gedachten.

Uiteraard ben je zelf ook actief op social media en hebt goed inzicht in het social marketing landschap. Je hebt een voorsprong als je van bureauzijde komt en ervaring hebt met projectmatig werken. Je bent ervaren genoeg om collega’s en bureaus aan te sturen en je beschikt over copy kwaliteiten. Je hebt ervaring met het managen van projecten en affiniteit met het maken van planningen. Het liefst kijk je ver vooruit en heb je geen moeite met het begrijpen en handhaven van de strategie en de doorvertaling ervan.

Aanbod
Je komt bij een jong, enthousiast en ambitieus team met veel eigenwijze, maar leuke collega’s. Lotto is net opnieuw in de markt gezet en ook Eurojackpot heeft een nieuwe strategie. Het team bestaat uit echte marketing tijgers met passie voor het vak. We durven kritisch te zijn naar elkaar en zijn altijd in voor een geintje. Verder zijn we dol op sporten voor of na werktijd, lekker én gezond lunchen en afteren met chocola en/of een borrel.

Verder bieden we:

  • Vrijheid en zelfstandigheid in een stimulerende werkomgeving.
  • Veel opleidingsmogelijkheden en ontwikkelingskansen.
  • Een collegiale werksfeer.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.

We zoeken: Een Social Media Manager voor Lotto en Eurojackpot!

JOB IS EXPIRED.
×

Wekelijks een overzicht in je mail

Deze bedrijven doen al mee

social.inc
VICE
Fresh-Bridge-Logo-Donkerblauw-op-blauw
logo_dept
LOGO_THEBESTSOCIAL
BG-Icon-2021
Boomerang Agency Square
vodafone