arrow hexagon-facebook hexagon-instagram hexagon-linkedin hexagon-twitter instagram facebook twitter linkedin2 checkmark

Online contentspecialist Mediastorm

Hilversum
14 maart 2023

Hoe vind je je weg in een wereld die bol staat van scherpe tegenstellingen en muurvaste meningen? HUMAN laat zien dat er altijd verschillende perspectieven zijn.  

Voor seizoen twee van Mediastorm is HUMAN zo snel mogelijk op zoek naar een:

Online contentspecialist Mediastorm

(32 uur per week)

Wie zijn wij?

HUMAN zet vol in op kritische media-programmering. Geen humanisme zonder rechtsstaat en democratie. Geen rechtsstaat en democratie zonder vrije, op feiten gebaseerde, journalistiek en media. Met de opkomst van sociale media en met de exponentiële toename van nepnieuws is kritisch onderzoek naar de vorming van publieke opinie meer dan ooit een kerntaak geworden van het humanisme.

Sinds april 2022 is er wekelijks Mediastorm op zondag, live om 17:45 uur op NPO2. Dit programma onderzoekt de publieke opinievorming en de media-manipulatie van week tot week. Urgent, actueel en waar mogelijk al diepgravend. De presentatie is in handen van Lara Billie Rense en Tim de Wit. Kijk voor meer informatie over Mediastorm op de website.

Om Mediastorm ook online goed zichtbaar te laten zijn, zijn we op zoek naar een online contentspecialist.

Als online contentspecialist kom je te werken in een bevlogen en professionele redactie die bestaat uit een eindredacteur, twee producers en zes (beeld)redacteuren.

Op termijn is het mogelijk dat de functie van online contentspecialist breder wordt en dat je verantwoordelijk wordt voor het online domein van meerdere programma’s met betrekking tot mediawijsheid.

 Wat wordt er van je verwacht?

  • Als online contentspecialist ben je beheerder en verantwoordelijk voor de samenhang, inhoud en vormgeving van de online omgeving van Mediastorm. Met de online omgeving wordt bedoeld de website en de social mediakanalen Instagram en Twitter. Je bedenkt en creëert audiovisuele en tekstuele content voor de online omgeving van Mediastorm, deels op basis van research dat de hele redactie doet, en plaatst dit vervolgens op de meest geschikte online kanalen. Hiervoor is het van belang dat je veel kennis hebt van het online domein en social media. Je kunt je eigen montages maken in Premiere Pro en de rest van het Adobe-pakket kent voor jou ook geen geheimen.
  • In deze rol opereer je binnen de redactie van Mediastorm, maar werk je ook nauw samen met je collega’s van Team Online, die verantwoordelijk zijn voor de online omgeving van HUMAN. Hiervoor is het nodig dat je regelmatig de samenwerking met Team Online opzoekt en elkaars expertise benut om het online domein te versterken.
  • Met Mediastorm willen we ook actief een bredere doelgroep bereiken, daarom zijn we op zoek naar iemand die ons kan voorzien van een online content strategie. Hiervoor is het nodig dat je originele manieren vindt om de actualiteit in beeld te brengen en kennis hebt van hoe je verschillende doelgroepen kan bereiken.
  • Bij Mediastorm werken we met scherpe deadlines. Hiervoor is het nodig dat je planningen kunt bijstellen wanneer dit nodig is en weet je soepel in te spelen op veranderingen.
  • Er wordt van je verwacht dat je bereid en beschikbaar bent om tijdens het (televisie)seizoen van Mediastorm op de zondag te werken. Dit betekent dat je gedurende het televisieseizoen op zaterdagen en maandagen vrij bent.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan met veel ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. In eerste instantie betreft het een aanstelling tot en met 30 november 2023, met mogelijkheid op verlenging. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en zal liggen tussen de € 2.869,55 en € 4.377,65 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% december-uitkering. 

Wil je reageren of meer weten?

Onze vacature staat voor iedereen open die zich in de omschrijving herkent. HUMAN streeft naar een inclusief medewerkersbestand die de diversiteit van de maatschappij weerspiegelt en hanteert daarbij de Code Culturele Diversiteit. Daarom nodigen we iedereen uit om te solliciteren op deze vacature.

Wij hebben ervoor gekozen om de traditionele manier van solliciteren achterwege te laten. Je solliciteert met je CV en beantwoordt de selectievragen die wij hebben geformuleerd (de vragen vind je door te klikken op onderstaande sollicitatiebutton, op de tweede pagina).

Ben je enthousiast geworden? Stuur ons je antwoorden op de vragen en CV uiterlijk op 26 maart 2023 via de sollicitatiebutton op https://vacatures.human.nl/online-contentspecialist-mediastorm/nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op 30 maart of 4 april 2023.

Bij vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ger van Westing (eindredacteur), via [email protected] of Martijn Bakker (Producer), via [email protected].

We zoeken: - Als online contentspecialist ben je beheerder en verantwoordelijk voor de samenhang, inhoud en vormgeving van de online omgeving van Mediastorm.

JOB IS EXPIRED.
×

Wekelijks een overzicht in je mail

Deze bedrijven doen al mee

social.inc
VICE
Fresh-Bridge-Logo-Donkerblauw-op-blauw
logo_dept
LOGO_THEBESTSOCIAL
BG-Icon-2021
Boomerang Agency Square
vodafone